Իսրայելի գիտնականները բացահայտել են, որ բերանի տհաճ հոտի դեմ կարելի է պայքարել ՍՈՒՐՃ-ի օգնությամբ: Նրանք բացահայտել են, որ ցանկացած տեսակի սուրճի բուրմունքը  էապես նվազեցնում է բակտերիաների կողմից թքի մեջ արտազատվող գազերի քանակ, որոնք ունեն տհաճ հոտ: Դա նաև տեղիք է տալիս մտածելու, որ հետագայում սուրճը կարելի է կիրառել , որպես ախտահանիչ միջոց բերանային բակտերիաների դեմ:
Մել Ռոզենբերգը  հավաստիացնում է, որ եփած սուրճը, ընդհակառակը, առաջացնում է բերանի տհաճ հոտ : Ավելի վատ արդյունք է ստացվում նրանից, որ սուրճին ավելացնում են նաև կաթ, որն ակտիվ ֆերմենտային խմորման է ենթարկվում:
Ներկայումս գիտնականները փորձում են սուրճից առանձնացնել ակտիվ նյութեր, որոնք կնվազեցնեն բերանի տհաճ հոտը:


This entry was posted on 0:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 коммент.:

Blogroll