Booking.com
Մարդու օրգանիզմի ամենակարևոր տարրերից մեկը  ԿԱԼՑԻՈՒՄՆ է : 40 անց կանանց համար հատկապես կարևոր է լրացնել կալցիումի  պակասը, քանի որ հորմոնալ փոփոխությունների արդյունքում նրանց մոտ այդ միկրոտարրն անհետանում է:

Կալցիումը մասնակցում է ստամոքս-աղիքային տրակտի գործունեությանը: ՈՒնի հակաալերգիկ ազդեցություն և խաթարում է օնկոլոգիական մի շարք հիվանդությունների առաջացումը:

Ամենից հաճախ կալցիումի պակաս լինում է երեխաների և ծեր մարդկանց մոտ, ինչպես նաև հղի կանանց ,և այն մարդկանց մոտ, ովքեր ունեն խնդիրներ վահանագեղձի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ:

Կալցիումի պակասի հետևանքով մարդկանց մոտ ի հայտ է գալիս.
- Գրգռվածություն.
- Հոգնածության;

- Եղունգների, մազերի փխրունություն.

-  Ատամների  հիվանդություններ
 .
-  Արյան բարձր
  ճնշում.

Մթերքների ցանկ, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալցիում.

1.      Քունջութ. Ամենաշատ կալցիումը պարունակում է քունջութը – 1200 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

2.      Շվեցարական պանիր – 50% յուղայնություն ունեցող պանրում- 990 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

3.      Բրինզա -550 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

4.      Արևածաղիկի սերմեր- 367 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

5.      Սարդինաձուկ- 330 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

6.      Խտացրած կաթ  -307 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

7.      Ընկույզ- 234 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում.

8.      Մաղադանոս-245 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում

9.      Ծիրանի չիր -160  միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում

10.     Լոբի- 157 միլիգրամ կալցիում 100 գրամ մթերքում

Օրական պետք է սննդի մեջ ներառել այն մթերքները , որոնք կապահովեն 800-1000 միլիգրամ կալցիում:


This entry was posted on 05:40 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 коммент.:

Blogroll