Իսրայելի գիտնականները բացահայտել են, որ բերանի տհաճ հոտի դեմ կարելի է պայքարել ՍՈՒՐՃ-ի օգնությամբ: Նրանք բացահայտել են, որ ցանկացած տեսակի սուրճի բուրմունքը էապես նվազեցնում է բակտերիաների կողմից թքի մեջ արտազատվող գազերի քանակ, որոնք ունեն տհաճ հոտ: Դա նաև տեղիք է տալիս մտածելու, որ հետագայում սուրճը կարելի է կիրառել , որպես ախտահանիչ միջոց բերանային բակտերիաների դեմ:
Մել Ռոզենբերգը հավաստիացնում է, որ եփած սուրճը, ընդհակառակը, առաջացնում է բերանի տհաճ հոտ : Ավելի վատ արդյունք է ստացվում նրանից, որ սուրճին ավելացնում են նաև կաթ, որն ակտիվ ֆերմենտային խմորման է ենթարկվում:
Ներկայումս գիտնականները փորձում են սուրճից առանձնացնել ակտիվ նյութեր, որոնք կնվազեցնեն բերանի տհաճ հոտը:
0 коммент.: