
Ճարպոտ և քաղցր սնունդը ազդում է ուղեղի օփիոիդ ռեցեպտորների վրա, որոնք "պատասխանատու" են սննդակարգի կարգավորման համար: Օփիոիդները մորֆինների նման քիմիական նյութեր են, բայց դրանք արտադրվում են ուղեղի կողմից և կապված են բավարարվածության և երանության զգացողության հետ:
Գիտնականները հայտնաբերել են, որ օփիոիդ ռեցեպտորների գենային արտահայտման փոփոխությունները տեղի են ունենում ուղեղի այն մասում, որը վերահսկում է ընդունած սննդի չափը:
Օփիոիդի ավելացումը կարող է խոսել սննդային ֆունկցիայի խանգարման զարգացման մասին: http://newsland.ru
0 коммент.: